Transformatie management

Vaak wordt gedacht dat het wijzigen van de (top)structuur van een onderneming voldoende is voor een succesvolle transformatie. Als een bedrijf achteruit gaat, dan is de gedachte vaak: zet er maar een nieuw management op en de problemen gaan vanzelf over. Helaas is dit zelden het geval! Bedrijven gaan herhaaldelijk de mist in omdat ze de oplossing zoeken in het wijzigen van (top)structuren, terwijl er dan niets wezenlijks verandert

Transformatiemanagement brengt je bij dat niet alleen rationele en technische processen van belang zijn in het aansturen van organisaties, maar dat andere vaardigheden een grote toegevoegde waarde hebben bij het realiseren van de organisatiedoelstellingen.. Echte veranderingen bewerkstelligen, vraagt om innerlijke overtuiging en om inspirerend te zijn naar je omgeving. Dat betekent o.a. dat het gebruiken van je emotionele vaardigheden (EQ) net zozeer van belang is als je rationele kwaliteiten (IQ). Je emotionele vaardigheden bepalen namelijk de persoonlijke invloed die je hebt los van de hiërarchische structuur. Emotionele vaardigheden zijn van belang om samenwerkingsprocessen te begrijpen, hierdoor wordt het mogelijk om productiever samen te werken.

De activiteiten van Myrna Coaching & Consulting zijn gericht op het begeleiden van verander- en verbeterprojecten. De focus ligt heel erg op het begeleiden, want de echter verandering moet door het management zelf gebeuren Of het nu gaat om ingrijpende veranderingen (in bedrijfsdoelstelling, visie, strategie, beleid), om verbeteringen in de lopende processen of om de samenwerking tussen individuen of teams, een transformatiemanager biedt de oplossing voor die situaties.

Voor elke transformatie geldt dat een goede start belangrijk is. Een organisatie is een complex geheel van verschillende samenwerkingen. Er is nood aan een objectieve manier om te meten wat het effect van de verschillende interventies is. Doel van een traject is om een organisatie zo snel mogelijk, en afhankelijk van de omstandigheden, geleidelijk over te brengen naar de nieuwe gewenste situatie.

Meer weten over hoe ik uw organisatie kan ondersteunen bij het bepalen jouw strategie?